Διάλυμα τοπικής επιμετάλλωσης Αργύρου (Αg)

Έχει σε κράματα χαλκού (Cu), αργύρου (Ag), χρυσού (Au), νικελίου (Ni) στην ομάδα της πλατίνας (Pt,Pd,Rh), καθώς και σε αντικείμενα προ επιμεταλλωμένα από αυτά.
 

ΚΥΑΝΙΟΥΧΟ ΔΙΑΛΥΜΑ  [KCN ως 9% (3,6 γρμ. στα 40 ml)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟ

 
- Πρέπει να φοράτε κατά την διάρκεια της χρήσης όλων των διαλυμάτων τοπικής επιμετάλλωσης, προσωπίδα μισού προσώπου σε συνδυασμό με φίλτρα προστασίας.
- Απαραίτητα τα αναγνωριστικά χρώματα κίτρινο: προστασία από όξινα αέρια και φαιό (σταχτί): προστασία από υδροκυάνιο.
- Επίσης πρέπει να φοράτε γυαλιά προστασίας και πλαστικά γάντια.
/toxic-h301.png
ΤΟΞΙΚΟ
Η 301  Η 331
/dangerous-for-the-enviroment.png
Επικίνδυνο για το
περιβάλλον Η 411
(Συμπυκνωμένο διάλυμα 40 χιλιοστών του λίτρου για χρήση τοπικής επιμετάλλωσης Aργύρου με πένα).
 
Πριν από την επιμετάλλωση του αντικειμένου προηγείται απαραίτητα ηλεκτρολυτικός καθαρισμός (ΑΠΟΛΑΔΩΣΗ).
 
Χρησιμοποιούμε το διάλυμα των 40 χιλιοστών του λίτρου κρύο . Μεταγγίζουμε πολύ μικρό μέρος αυτού (σταγόνες), όσο χρειαζόμαστε (σταδιακά κατά την διάρκεια της επιμετάλλωσης), σε ένα πολύ μικρότερο δοχείο από πολυπροπυλένιο PP ή πολυαιθυλένιο ΗDPE για την συγκεκριμένη και μόνο χρήση. Ό,τι περισσέψει, το αποθηκεύουμε προς ανακύκλωση για να μην μολύνει το κυρίως διάλυμα. Το αντικείμενο πρέπει να είναι στεγνό (για να μην αραιώνει και αποδυναμώνει το διάλυμα επιμετάλλωσης) και καθαρό. Η μύτη της πένας πρέπει να είναι οπτικά καθαρή και αποκλειστικά προς χρήση, μόνο για το συγκεκριμένο διάλυμα. Κατά την διάρκεια της τοπικής επιμετάλλωσης η πένα δεν πρέπει να λερώνεται. Εάν λερώνεται δεν έχουν γίνει σωστά οι προεργασίες καθαρισμού του αντικειμένου και δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 
Στην αρχή μουλιάζουμε καλά όλη την μύτη για να μεταδίδεται, μέσω του διαλύματος, το ρεύμα. Ρυθμίζουμε την τάση του ρεύματος στα 3 V. Κατά την επιμετάλλωση παίρνουμε με την μύτη της πένας σταδιακά όσο διάλυμα μας χρειάζεται. Δεν πιέζουμε την μύτη της πένας πάνω στο αντικείμενο, οδηγούμε απαλά την σταγόνα του διαλύματος εκεί που θέλουμε και επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας ικανοποιήσει το αποτέλεσμα. Όταν βλέπουμε ότι η σταγόνα δεν έχει την αρχική δύναμη επιμετάλλωσης, δεν περιμένουμε να στεγνώσει. Την ανανεώνουμε γιατί έχει τελειώσει το προς επιμετάλλωση πολύτιμο μέταλλο που περιέχει το διάλυμα. Εάν έχουμε πάνω στην επιφάνεια εργασίας αρκετές χρησιμοποιημένες σταγόνες που αναμιγνύονται με τις νέες και τις αποδυναμώνουν, ξεπλένουμε σε αποσταγμένο νερό, στεγνώνουμε με αέρα και επαναλαμβάνουμε την επιμετάλλωση έως ότου μας ικανοποιήσει το αποτέλεσμα.
 
Μετά την επιμετάλλωση απαιτείται ελαφριά επαναστίλβωση. Η τοπική επιμετάλλωση αργύρου έχει ισχυρή επικόλληση και πολύ ικανοποιητική αντοχή.
 
Έπειτα από κάθε χρήση αφαιρούμε την μύτη της πένας, την μουλιάζουμε σε αποσταγμένο νερό για 10 λεπτά και κατόπιν την σκουπίζουμε με λευκό χαρτί κουζίνας πιάνοντας την με λαβίδες. Την πένα την πλένουμε στο πλυντήριο υπερήχου και αφού την ξεπλύνουμε με τρεχούμενο νερό, την στεγνώνουμε με αέρα.
 
Εάν η μύτη της πένας παραμείνει πάνω στην πένα και ξεραθεί:
  1.  στην επόμενη χρήση δεν θα περνάει το ρεύμα και επομένως δεν θα μπορεί να γίνει επιμετάλλωση και
  2.  σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταστραφεί η πένα στο σημείο που φωλιάζει η μύτη).
 
TIMH: 21,00 € + ΦΠΑ  (Τα 40 χιλιοστά του λίτρου διαλύματος περιέχουν ένα γραμμάριο Αργύρου (Αg))
 
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΙΜΕΤΑΛΛΩΣΗΣ
 
 
 
© 1994 , BAKOGIANNAKIS. All Rights Reserved.